torsdag den 12. november 2015

Fået skruet flere højbede sammen idag. Tænker der er plads til 5 stk mere - glædes over at min mor har et savværk!!

Det bobler lystigt i de første glas med "kraut". Virkelig simpel, sund og energibesparende måde at konservere mange forskellige former for grøntsager.
Grøntsager snittes/rives fint, "Krammes med salt så væske trækkes ud. Pakkes tæt i glas/krukker, det vigtigste er at grønsagerne er helt dækket af saltlagen. Der skabes så et iltfrit miljø, som danner grobund for anaerobe mælkesyre bakterier som bevarer grøntsagerne i måneder uden frysning, kogning eller andet. Efter ca 10 dage ved stuetemperatur lægges låg på glassene og de flyttes i viktualierum (køleskab) ved 5-10 grader. I det store glas er der rødkål, gulerødder og rødbeder. I de to små glas revet fennikel, jordskok og tørret dild.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar